Jarní tábor - "NÝDEK" 

Vedení: Hroch, Martin, Ještěrka, Bublina, Písek, Jana, Ampér, Kikina, Mišpule

Děti: Nicola, Lucka, Tereza, Tasík, Martinka, Rypáček, Míša, Amazonka, Česílko,Houba, Hryzec, Kanada, Hanz, Tybor, Pavel, Aladín, Medvěd, Bandaska + 16 dětí od Jany

 

Zpočátku to vypadalo, že akci zruším. Přihlášených lidí bylo v den, kdy končil termín odevzdání přihlášek, pouhých 12. První co jsem musel udělat bylo odvolat autobus a pak jsme se radili s Janou, co dál. Byla to ona, která neztratila naději a nervy a sháněla další a další lidi. Právem jí patří dík, protože nakonec nás do vlaku nastupovalo neskutečných 34 a další jeli autem. Úplně všichni se do chaty pohodlně vešli a po příjezdu Aladína a Medvěda + Míši se stav ustálil na 45 včetně vedení. Ubytovali jsme se na třech pokojích-jako posádky lodí Santa Maria, Pinta a Nina, abychom pomyslně vypluli k novým světům. Hned na naší první procházce se všichni totálně promočili a tak se všude sušilo. Večer se zazpívalo, začalo se i s tancováním a tak se nikdo nenudil. 
    Druhý den jsme se vydali na malou procházku. Původně se chtělo dojít na Čantoryji, ale nebyla mapa a tak až z ukazatele cest na ns vybaflo 12 km a to bylo trochu moc, když všude poprchávalo a bylo hnusně mokro. Došlo se ale až na vrchol, kde je přechod pro pěší do Polska. Pár kroků a vyfotili jsme se v sousední zemi. Večer se soutěžilo pod velením Píska a Bubliny. Zapoměl jsem na dopoledne s výukou uzlů, zdravovědy a hrami. Zkusili jsme si i okruh pro otrlé - běh kolem lesa na čas. Také desetiskok měl úspěch a pár jedinců přeskočilo i pásmo. 
    Další den pršelo a tak se odpoledne pekly buchty. Přijela Míša a začalo se o to intenzivněji s vyukou country tanců. Také proběhly turnaje v piškvorkách a člobrdu, a také člunkový běh po schodišti.
Poslední den se šlo na delší cestu přes Filipku do Nýdku a zpět. Všichni přežili a došli na pozdní oběd kolem 15 hodin a pak se zase soutěžilo.
    Ve čtvrtek bylo Valentýna, tak tak si holky připravily překvapení a blblo se až do půl noci. Uspávání naší hordy bylo mnohdy těžké, leč budíčky byly den ode dne pozdější. Únava dělala své.
    V pátek se po obědě balilo, uklízelo a jelo domů. . Akce byla zatím všemi hodnocena super, i vedení se na chatě líbilo a tak jsme jí zamluvili i na příští rok.

HROCH

2. STRANA - klikni sem (Dalších 25 fotek!!!)