Jarní MODRÝ OBELISK - 28.-30. 5. 04

Letošní Modrý obelisk jsme nedělali ani v Kyjovicích či Čermné jak bylo zvykem v posledních letech, ale zcela na novém místě, kdy jsme ještě nebyli a to v Bobrovníkách na základně 48. oddílu.Cestu tam jsme volili MHD s tím, že zpět se projdeme kolem Opavice. Základna na kterou jsme po chvilce došli byla svým způsobem obrovská. Chvíli jsme sice nemohli přijít na to, jak se dostat dovnitř, protože jsme nevěděli, že dole jsou malé vrátka a za nima klíče od celého objektu. Večer jsme si udělali akorát táboráček a pak hajdy na kutě.
Sobotní ráno nezačalo jinak než rozcvičkou. Po soutěžní snídani se rozběhl plný běh soutěží MO. Večer byl Táborák (soutěžní). Družiny nás bavili svými scénkami a písničky. Také jsme udělili členství v oddíle Barči (Brambůrce) a Adélce (Adě) – získali oddílový šátek a nováčkovskou stezku.
Jelikož jsme v sobotu nestihly všechny soutěže, tak jsme museli hned po budíčku do toho pořádně šlápnout. Samozřejmě, že nám zbyl čas i na „ptákoviny“ – koupání ve vodě ve vestách, nebo dívky nás překvapili velice vyvinutými horními partiemi (viz. Foto níže). V odpoledních hodinách jsme udělali nástup a předali placky vítězům. Štít MO si odnesli PORUBÁCI.

Martin