LT Čermná ve Slezsku- 3. - 17. 7.2004

Vážení pidiplavčíci, pidinámořníci a pidiposádky, konečně se k Vám dostává oblíbená tiskovina Třesky plesky. Pravda je, že na tomto táboře je to teprve první výtisk a zřejmě taky poslední. Zdržení bylo zapříčiněno mořem, které teprve nedávno vyplavilo trosky naší tiskárny. Po intenzivní (někdy noční) práci se našim lodním tesařům a lodním tiskařům podařilo zprovoznit zařízení a první výtisky mohou mířiti k Vám, naši milí mladí čtenáři. Držíce v rukou tento ojedinělý výtisk mohouce se slzou v oku zavzpomínat na dramatické chvíle našeho ztroskotání v kruté bouři za husté mlhy a uprostřed té nejhlubší noci, kdy naše loď na začátku plavby byla obětována vládci moři-Neptunovi. Vzpomeňte na první chvíle na ostrově, kdy jsme se v bouři učili plavat, lovili své věci z moře, jedli jako divoši rukama a pak večer se rozloučili s kamarádem plavčíkem, který měl osudné noci službu ve strážním koši. Hned nazítří jsme se pustili do budování lodi se zbytků mořem vyplavených částí. Bohužel v průběhu budování nás postihla strašlivá epidemie neznámé choroby, která zapříčinila, že někteří oslepli, dočasně nemohli hýbat rukama ani nohama. Nálada v mužstvu je však výborná. Ještě naši zbrojaři uschopnili děla, takže jsme byli obranyschopní a první výstřel jsme přivítali s nadšením (i když někteří si dodnes zacpávají uši). Následující den nám admiralita ukázala, že se nebojí ani studené vody a deště. Vyrobili jsme si také provizorní uniformy modré barvy. Blížíme se k ostrovu ZLOBRŮ!!! V průběhu plavby k ostrovu se čerství pidiplavčíci a pidinámořníci učili ovládat záchrané čluny a někteří se seznámili se slanou mořskou vodou, jojo učení chce oběti. Nakonec si kormidlovat vyzkoušeli všichni i antitalenti Amík a neutopila se! Pravda ztráty byly – vesta. Hladová posádka si vyžádala další den upečení speciálního námořnického chleba. Už jen shánění ingredience bylo nebezpečné, poněvadž nás ohrožovaly zlé víly FURIE Amíkovka a Ještěřice. Ale byly po zásluze potrestány-vosami. Chleby byly dobré a některé dokonce i sladké. Neposílejte námořníka Mirfila pro cukr. Po najezení a nabrání sil do dalších chvil naší plavby. Bylo to zapotřebí neb se přihnala bouře zvící uragánu, kdy jsme měli veliké problémy ochránit naši loď od další pohromy.
Jsou na naší plavbě dvě pohromy – bouře a Amík a jen jedna z nich po vybouření odejde tak rychle jak přišla. Námořní signalista se pak strašlivě opil a začal nám přijímat a vysílat tak nesmyslné zprávy, že jsme jej museli zavřít do klece. Jinak na ostrově Zloobrů byla docela sranda. I když vypadali hrozivě, nikoho nesnědli jen Křováka nakousli. Nakonec podle plánu smíchy zkameněli.
Přes všechny nástrahy a mnohá úskalí plavby, kdy jsme vyráběli svíce do lodních lamp, zmatků v orientaci a zkoušce zapalování ohňů v dešti, kdy posádky bohužel použily nehořlavé dřevo typu NEZAPAL.
Ale admiralita opět ukázala, kdo umí a ví. Zakotvili jsme loď v zátoce a vydali se pěšky do vnitrozemí pod dohledem družic jsme pak nalezli podobný osud – SIRIUS. Dostali jsme nakládačku ve fotbale a na hrbolaté zemi unaveně odpočívali. Druhý den kolem zásob pitné vody dojdouc až na skaliska, jejichž překonání stálo hodně morálu, ale v dálce jsme viděli stožáry naší lodi a to nás hnalo vpřed. Měli jsme toliko sil, že jsme ještě zabojovali v nočním lese. Pouze na jeden den jsme si mohli vyměnit místa s naší admiralitou – my jsme teda převzali otěže velení na lodi. Změna se událá dokonce i v lodní kuchyni. Otěže převzala Česlo a vedla si docela dobře – jídlo se dalo požívat a námořníci houfně nemizeli směr latrína. Program se docela vyvedl bo se někteří snažili-středověk. V noci pak byli vysláni drsňáci na drsnou misi do Drsnova. Měli ukořistit poklad, který nám odcizili bukanýři. Schovali ho daleko na moře, ale naše statečná speciální jednotka jej ukořistila zpět po těžké a strastiplné cestě plné přemáhání, hladu, žízně, únavy a strachu z prozrazení. Poklad jsme sice vyzvedli, ale bez zálohované bedny. Zbytek posádky bojoval v Podlesí v Čmoudově o mořskou pannu, která by nám přinesla štěstí. Vybojovali jsme jí i přes prohru ve fotbale vedení i mladších.Ještě, že nás zachránily ringaři. Fotbaly se hráli hlavně pro pobavení tribun!!! Páteční odpočinkový den jsme bojovali s piráty, kteří nás vůbec nešetřili. Na večerním táboráku se pak vše zhodnotilo a rozdali se diplomy a ceny. No a je sobota – jedeme domů do paneláků a mezi lidi, tak jen pár rad: ve městě jezdí auta, tramvaje, chodí lidi a svítí tam v noci světlo. Žije tam o mnoho víc lidí než 25.
Reklama: Fa, Mirfil Vám ochotně namaskáčuje jakoukoliv část těla včetně mozku.
Fa. Háčmirmir-likvidace odpadků bezedná popelnice.
Psycholog AMAZ vyléčí každý výmaz, aby nebyl odmaz, ale odvaz…
Vzpomínáme na podobu rodičů, sourozenců a pokud se nám to podaří na první zavření očí máme 10 bodů. Kolik pražcových nýtů je na trati do Svinova? HODNÉ…

Apík